I Am a Greek European Worldwidel Man-Now!- www.artpoeticacouvelis.blogspot.com

I Am a Greek European Worldwide Man-Now!-

www.artpoeticacouvelis.blogspot.com

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Κουλουρα με τυρι και μπαμιες και με γεμιση πολλων παραλλαγων -MACHERA XIROMEROU- PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης

.

ΜΑΧΑΙΡΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-MACHERA XIROMEROU
PHOTOS TEXTS c.n.couvelis-ΦΩΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ χ.ν.κουβελης
.
.


Κουλουρα με τυρι και μπαμιες-Μαχαιρα Ξηρομερου-χ.ν.κουβελης

Κουλουρα με τυρι και με γεμιση πολλων παραλλαγων

(Συνταγη)
-Ανοιγουμε φυλλο:
Αλευρι-νερο-λαδι-αλατι-ξιδι.
Στο αλευρι ριχνουμε νερο λιγο αλατι λαδι και ξιδι
ανακατευομαι το μιγμα και ανοιγουμε το φυλλο με κυλινδρικο
ξυλο
-Γεμιση:
(Οι ποσοτητες των υλικων αναλογα)ατομικη η' περισσοτερων ατομων.
Για την απλη κουλουρα:τυρι φετα,λιγο αλευρι,λιγο λαδι,λιγο γαλα,πιπερι,
μπαμιες,αυγο,λιγο ρυζι.
Για τις γεμισεις των παραλλαγων επιπλεον:
μελιτζανα,πιπερια,κολοκυθι,κοτοπουλο,κιμας,ζαμπον,λουκανικο,κλπ
-Εκτελεση συνταγης:
Λαδωνουμε το ταψι,βαζουμε το κατω φυλλο,πανω του απλωνουμε
τη γεμιση,απο πανω βαζουμε το αλλο ανοιγμενο φυλλο,κλεινουμε
τα.φυλλα,λαδωνουμε το πανω φυλλο.
Σε προζεσταμενο φουρνο βαζουμε το ταψι με τη κουλουρα,απο πανω
αλουμινοχαρτο,σε χαμηλη θερμοκρασια πρωτα να βρασει,μετα υψωνουμε
τη θερμοκρασια,βγαζουμε το αλουμινοχαρτο,μεχρι να ψηθει και να ροδο-
κοκκινισει,στο τελος λιωνουμε βιταμ και περιχυνουμε τη κουλουρα απο
πανω.
(Αν θελουμε βαζουμε απο πανω κασερι η' ενταμ να λιωσει)
-Και ειναι ετοιμη,τραγανιστη και ζεστη,να σερβιρισθει.
Τρωγεται και κρυα
.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου